Royal Albert Hall

Lontoo 5.3.2019

Lontoon matkalla pääsin vierailemaan yhdessä legendaarisimmistä konserttisaleista, eli Lontoon Royal Albert Hallissa. Valitettavasti kyseisenä ajankohtana ei ollut konserttia tarjolla, mutta kohde on sen verran mielenkiintoinen että vierailu sinne kannattaa tehdä muutenkin.

Royal Albert Hall löytyy osoitteesta: Kensington Gore, South Kensington, London SW7 2AP, Yhdistynyt kuningaskunta. Rakennus sijaitsee puistoalueen reunalla, eli Hyde Parkin tai tarkemmin sanottuna Kensington Gardensin etelän puoleisella reunalla. Esimerkiksi Oxford Streetiltä on sinne ihan kohtuullinen kävelymatka.

Kyseessä ei ole pelkästään konserttisali, vaan se on tapahtuma-paikka. Konserttien lisäksi siellä on järjestetty muun muassa erilaisia näyttelyitä, muoti-esityksiä, gaala-iltoja ja myös urheilua, kuten tennis-otteluita ja painikilpailuita. Jälkimmäisen osalta voi vain kuvitella kuinka salin hyvä akustiikka lisää painin intensiteettiä lehtereille saakka.
Itse Kohteessa toimii kahvila/ravintola, joka on avoinna päivisin ja jossa voi käydä fiilistelemässä paikan tunnelmaa. Jos haluaa nähdä itse salin ja muuta rakennusta, pitää ostaa lippu opastettuun kiertokäynnille. Se kyllä kannattaa. Reilun tunnin mittaisella kiertokäynnillä näet paljon ja kuulet oppaan kertomana historiaa ja milenkiintoisia yksityiskohtia.