Keikkalista

Useasti olen pohtinut sitä, että kuinka monella keikalla sitä on elämänsä aikana käynyt ja mitä kaikkia bändejä on tullut nähtyä. Paljonhan niitä kyllä on, mutta ei ollut mitään käsitystä niinkuin numeroiden muodossa tästä määrästä? Eräänä päivän sitten nosti kissan pöydälle ja aloin kokeeksi tyhjentämään päätäni excel-taulukon muotoon. Hieman yllätyin siitä kuinka hyvin niitä alkoi palautumaan mielen sopukoista. Ehkäpä henkilökohtainen kiinnostus musiikkiin ja tapahtumien vaikuttavuus itselleni on vaikuttanut myös muistijäljen vahvuuteen. Elämän näkee sellaisena jatkuvana vuosikalenterina, jonne sijoittuu sellaiset isot tapahtuma kuten koulut, armeija, työpaikat, perhetapahtumat yms. paikoilleen ja niiden väliin tipahtelee sitten yksittäisiä pienempiä tapahtumia kuten tällaiset keikat. Ensimmäisen muistelukerran jälkeen aivot alkoivat tehdä työtä ns. “tausta-ajona”, eli niitä sen kummemmin ajattelematta- tapahtumia alkoi putkahtelemaan päivien ja viikkojen ajan yllättävissäkin tilanteissa esille. Tällöin kannatti laittaa ylös välittömästi jonnekin, ettei tieto katoa ja mene hukkaan. Jonkin verran sain apuja vuosikalentereista, joihin olin alkanut tekemään merkintöjä keikoista jossain vaiheessa. Näitä on kertynytkin aika lailla vuodesta 1990 alkaen. Tällä keikkalistalla ovat ensisijaisesti yksittäiset bändin keikat, mutta olen ottanut mukaan myös joitakin festivaaleilla nähtyjä – itselle merkityksellisiä bändejä. Niin ja listahan päivittyy koko ajan. Täältä löydät linkin listaan: snareman.fi/keikat